Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Corralejo

Corralejo, Fuerteventura

Corralejo op Fuerteventura. Corralejo was ooit een klein vissersdorpje, is nu uitgegroeid tot een levendige kleurrijke stad en badplaats.

 

 

 

Corralejo

Corralejo ligt op de noordpunt van Fuerteventura, met direct uitzicht op Lanzarote. Met de toeristische hoogconjunctuur van de afgelopen paar jaar op Fuerteventura, is Corralejo, gelegen in het noorden, een van de meest populairste badplaatsen geworden op het eiland. Gelukkig is Corralejo er in geslaagd om haar oorspronkelijke charme en sfeer te behouden, en er is nog het witte zandstrand in het centrum van de stad, waar u heerlijk kunt genieten van de Canarische zon. U kunt nog steeds een aantal van de oorspronkelijke huizen in Corralejo vinden. Deze zijn eenvoudig en schilderachtig, maar de meeste zijn nu winkels of restaurants geworden.

De haven van Corralejo

De oude haven is het middelpunt van Corralejo en wordt door de lokale vissers nog steeds gebruikt als ligplaats voor de vissersboten. Bij het kleine en beschutte strand in de stad kunt u veilig zwemmen en u kunt vissen vanaf de kademuur. Corralejo heeft ook een moderne haven voor pleziervaartuigen en voor de veerboten naar Lanzarote en Lobos, een klein eiland voor de kust van Corralejo. Vanuit de haven vertrekken de bootexcursies naar Los Lobos of Lanzarote, of een vaart met een glasbodem boot. Deze bootexcursies kunt u doorgaans boeken bij de houten kioskjes langs de haven.

Het strand en de duinen van Corralejo

Het strand van Corralejo ligt net buiten de stad, tegenover Los Lobos. De kilometers lange duinen zijn een beschermd natuurgebied en maken Corralejo tot een populaire badplaats. Er mag niet gebouwd worden in dit gebied, met uitzondering van de twee belangrijkste hotels in het noorden, Het Hotel Riu Palace en de Riu Oliva Beach. De stranden bieden alle faciliteiten en door de vaak stevige wind is het ook zeer populair bij surfers en kitesurfers.

 

 

Wat is er te doen in Corralejo?

Corralejo is geschikt voor alle leeftijden en er is een grote verscheidenheid aan dingen om te doen, zoals watersporten, tennis, glasbodem boottochten, een excursie naar Lanzarote, een Jeep Safari, een eilandtour, mountainbiken, motortochten, etc.

Winkelen in Corralejo

Er zijn genoeg leuke winkeltjes voor toeristen in de hoofdstraat, van kleding winkels, parfums, sieraden en elektronica. Er is ook een winkelcentrum meer in de Canarische stijl, genaamd "El Campanario" waar nog steeds meer winkels komen. Zelfs al bent u niet al te enthousiast over winkelen dan is het de moeite waard een bezoek te brengen aan het plein of de klokkentoren te beklimmen om zo op de bezienswaardigheden van Corralejo te kijken. De meeste winkels zijn open van 10.00 uur tot 22.00 uur, met uitzondering van een paar lokale winkels, zoals bouwmarkten, drogisterijen, etc.

Vakantie aanbieders

Fuerteventura - Thomas Cook

 

Gran Canaria vakantie - Sunweb

 

Fuerteventura - Prijsvrij

 

 

 

 

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

 

Vakantie Fuerteventura - Neckermann
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Vakantie Fuerteventura - Prijsvrij
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

Prijsvrij

Vakantie Fuerteventura - TUI Arke
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI Arke

Vakantie Fuerteventura - Sunweb
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb