Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Morro Jable en Jandia Playa

Morro Jable, Jandia Playa - FuerteventuraWat ooit een klein vissersdorp met slechts 200 inwoners was, is nu een respectabele badplaats...

 

 

 

Morro Jable - Jandía Playa

Morro Jable ligt 100 kilometer van de luchthaven en met de nieuwe weg is het mogelijk om binnen een uur van de luchthaven naar Morro Jable te reizen.

Morro Jable is uitgegroeid tot een van de grootste vakantieoorden op Fuerteventura en wordt vooral bezocht door Duitse toeristen. Het was tijdens de vroege jaren tachtig dat het toerisme aantrok, na de bouw van de eerste Club Robinson. Het was pas in 1982, toen de hoofdweg klaar was, dat het goed bereikbaar werd.

Toerisme

Tegenwoordig is er in Morro Jable voor elk wat wils. De kilometers lange gouden zandstranden en de heldere blauwe zee, winkeltjes, bars en restaurants, trekken duizenden toeristen per jaar.

Pittoreske haven

Ondanks al het toerisme is het oude dorp nog steeds intact en is er een pittoreske haven in het westen van de stad die nog steeds wordt gebruikt door de lokale vissers en zeilers. U kunt er nog steeds ontsnappen aan de drukte door een ontspannen wandeling langs de promenade te maken of een van de plaatselijke stranden te bezoeken.

Stranden

Sommige van de stranden hier zijn de langste en mooiste op de hele Canarische archipel, met 35 kilometer strand er is genoeg te doen voor de watersporter, van jetskiën tot windsurfen. Ook is er een boot verbinding naar het naburige eiland Gran Canaria en naar Tenerife.

Nieuwe jachthaven

Morro Jable groeit nog steeds, zoals veel van de belangrijkste badplaatsen op Fuerteventura, en er is een nieuwe jachthaven gepland voor de toekomst.

Winkelen in Morro Jable

De belangrijkste straat in Morro Jable is waar de meeste toeristen winkelen, In het oude deel van Morro Jable winkelt vooral de lokale bevolking en hier is het dan ook wat drukker.

 

 

Jandia Playa - Fuerteventura

Jandia Playa

Jandia Playa en Morro Jable liggen tegen elkaar aan. Jandia Playa is niet heel bijzonder maar heeft wel prachtige stranden met doorgaans een rustig kabbelende golfslag.

Vakantie aanbieders

Fuerteventura - Thomas Cook

 

Gran Canaria vakantie - Sunweb

 

Fuerteventura - Prijsvrij

 

 

 

 

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

 

Vakantie Fuerteventura - Neckermann
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Vakantie Fuerteventura - Prijsvrij
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

Prijsvrij

Vakantie Fuerteventura - TUI Arke
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI Arke

Vakantie Fuerteventura - Sunweb
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb