Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Puerto del Rosario

Puerto del Rosario, de hoofdstad van Fuerteventura

Puerto del Rosario, de weinig aantrekkelijke hoofdstad van Fuerteventura...

 

 

 

Puerto del Rosario

Puerto del Rosario, de hoofdstad van Fuerteventura, stond bekend als Puerto Cabras, de Geitenhaven.... totdat het in 1956 de huidige nieuwe, aantrekkelijkere naam kreeg. Oorspronkelijk was het niet meer dan de plek die gebruikt werd door wat geitenhoeders. Er was weinig meer dan wat hutjes voor de geitenhoeders en de vissers. In het begin van de 19e eeuw opende een vrouw, genaamd Maria Estrada, een taverne en groeide de nederzetting uit tot een klein dorp met haven.

De haven van Puerto del Rosario

De haven werd gebruikt voor de export van geiten en hun vlees, vandaar de originele naam natuurlijk, alsmede de uitvoer van producten. Het groeiende belang als een haven leidde er uiteindelijk toe dat Puerto Cabras in 1860 de hoofdstad van het eiland werd.

Puerto del Rosario is niet de mooiste stad...

Puerto del Rosario is niet de mooiste stad, maar de gemeente is in de afgelopen jaren begonnen om het wat aantrekkelijker te maken, maar er moet nog veel gebeuren. De stad trekt tot nu toe nog steeds weinig toeristen, hoogstens om te winkelen. Er zijn niet veel historische gebouwen, alleen het Casa Museo de Unamuno in de Calle del Rosario (naast de kerk). Dit is waar de Baskische schrijver en filosoof Miguel de Unamuno leefde tijdens zijn ballingschap op Fuerteventura.

Het vreemdelingenlegioen in Puerto del Rosario

De grote barakken aan de zuidkant van de stad is waar het Spaanse vreemdelingenlegioen was gestationeerd nadat Spanje wegtrok uit de Westelijke Sahara in de jaren '70. Ze waren hier van 1974 tot 1996 gehuisvest en gaven Puerto del Rosario een slechte naam. De barakken worden vandaag de dag nog steeds gebruikt door het Spaanse leger.

 

 

Illegale immigranten op Fuerteventura

Het Rode Kruis in Puerto del Rosario heeft de zware taak de grote aantallen illegale immigranten op te vangen, die hun leven riskeren om de zeereis vanuit Noord Afrika in kleine bootjes te maken (pateras), in de hoop op een beter leven.

Winkelen in Puerto del Rosario

Winkelen op Fuerteventura is best leuk geworden sinds de opening van het grootste winkelcentrum op de Canarische Eilanden "Las Rotondas" in 2006. Las Rotondas heeft een winkeloppervlakte van 30.000 m2 vol met bekende winkels zoals Zara, Pull and Bear, H & M, C & A, Bershka, Womens Secret, Game, Jack & Jones, Quicksilver en meer... Las Rotondas is gelegen in Puerto del Rosario en ligt tussen twee rotondes en de straten van professor Juan Tadeo Cabrera, Francisco Pi y Arsuaga, Duero en de hoofdweg naar de luchthaven. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen bij de lokale winkeltjes in de belangrijkste straat in Puerto del Rosario! Las Rotondas is de hele dag open tot 22.00 uur. Veel van de lokale winkels in het centrum van Puerto del Rosario sluiten voor siësta.

Vakantie aanbieders

Fuerteventura - Thomas Cook

 

Gran Canaria vakantie - Sunweb

 

Fuerteventura - Prijsvrij

 

 

 

 

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

 

Vakantie Fuerteventura - Neckermann
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Vakantie Fuerteventura - Prijsvrij
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

Prijsvrij

Vakantie Fuerteventura - TUI Arke
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI Arke

Vakantie Fuerteventura - Sunweb
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb