Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Kaart Fuerteventura

Kaart Fuerteventura

Fuerteventura is één van de Canarische Eilanden en een heerlijk eiland om op vakantie te gaan. Deze zeven Spaanse eilanden liggen in de Atlantische oceaan, voor de westkust van Afrika, Marokko.

 

 

 

De kaart van Fuerteventura

Fuerteventura ligt van alle Canarische eilanden niet alleen geografisch het dichtst bij Afrika, ook qua klimaat zijn er grote overeenkomsten met het 115 kilometer verderop gelegen continent. Het eiland heeft een woestijnachtig klimaat en heeft minder hoogteverschillen dan de andere eilanden en er staat vaak een stevige noordoostenwind, vanwaar de naam Fuerteventura (fuerte=sterk en viento=wind).

De Canarische eilanden liggen zo’n 1250 kilometer zuidelijker dan het Spaanse vasteland. Niet in de Middellandse zee dus, zoals veel mensen denken. Het is ongeveer 4,5 uur vliegen vanaf Schiphol, een kleine 3200 kilometer.

Fuerteventura is langwerpig van vorm en heeft een oppervlakte van 1660 km², waarmee het na Tenerife het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden is. Het hoogste punt is de Pico de la Zarza (807 m). Fuerteventura bestaat uit het noordelijke hoofdeiland, dat door de landengte Istmo de la Pared verbonden is met het zuidelijke schiereiland Jandía. Het landschap is dor en ruig. In het noorden en centraal op het eiland zijn kale heuvels en lage bergen (oorspronkelijk vulkanen) 625 meter hoog. Het noordoostelijke deel wordt gevormd door een uitgestrekt, woestijnachtig stuifduinlandschap, dat beschermd natuurgebied is.

 

 

In het zuidoosten zijn langs de kust hier en daar rotsplateaus, maar verder wordt dit kustdeel gekenmerkt door breed en kilometerslang zandstrand. Ook in het uiterste zuiden, ter hoogte van Morro Jable, is het landschap dor, met vrij steile, onbegroeide en verlaten heuvels en bergen, die zich in alle richtingen verder uitstrekken. Het enige groen dat het eiland rijk is, bestaat uit een vallei met palmbomen, cactussen en kleinschalige vorm van tuinbouw, te midden van de dorre bergketens centraal op het eiland, rondom de plaats Betancuria.

 

Vakantie aanbieders

Fuerteventura - Thomas Cook

 

Gran Canaria vakantie - Sunweb

 

Fuerteventura - Prijsvrij

 

 

 

 

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

 

Vakantie Fuerteventura - Neckermann
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Vakantie Fuerteventura - Prijsvrij
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

Prijsvrij

Vakantie Fuerteventura - TUI Arke
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI Arke

Vakantie Fuerteventura - Sunweb
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb