Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Toegankelijkheid mindervaliden

Toegankelijkeheid mindervaliden Fuerteventura

Tegenwoordig zijn er voldoende aanpassingen gedaan voor gehandicapten, mindervaliden op Fuerteventura.

 

 

 

Hotels met aanpassingen voor mindervaliden en gehandicapten

De luchthaven van Fuerteventura is volledig toegankelijk voor mindervalide reizigers. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste toiletten en telefoons. Dichtbij de ingang van de terminal zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervaliden. Tevens zijn de grote hotels in Corralejo, Caleta de Fuste, Costa Calma, Morro Jable en Jandía Playa doorgaans goed aangepast en hebben soms ook kamers met speciale aanpassingen voor mindervaliden. Deze aanpassingen bestaan o.a. uit bredere doorgangen en douches waar u met uw rolstoel in kunt.

 

Reisburo Vakantie&Zorg

Bij Reisburo Vakantie&Zorg kunt u naast vakanties in Nederland ook terecht voor vakanties in het buitenland. U krijgt hulp bij de keuze van de accommodatie, een duidelijke omschrijving per accommodatie, eventuele verzorging van thuiszorg of hulpmiddelen en ook de boeking wordt voor u verzorgd. Dit alles tegen een kleine vergoeding. Kijk voor meer informatie op: www.reisburovakantieenzorg.nl.

Aangepaste rolstoelAangepaste rolstoel Hippocampe

De Hippocampe rolstoel is een rolstoel die nieuwe mogelijkheden biedt voor mensen met een fysieke beperking. Met deze rolstoel kunt u lekker de vrije natuur in en niet perse over de bekende paden. Het strand, de bossen, in de sneeuw het kan allemaal. Tevens is de rolstoel zeer geschikt voor uw vakantie en kan mee in het vliegtuig.
Meer info: www.hendrikscare.eu.

 

 

De omgeving

Er zijn doorgaans aanpassingen gedaan in de vorm van brede boulevards langs de kustlijn, die gemakkelijk toegankelijk zijn voor rolstoel- en scootmobiel gebruikers.

De meeste winkelcentra hebben tegenwoordig goede toeritten, waardoor restaurants, bars en winkels en de trottoirs nu beter geschikt zijn voor rolstoelgebruikers dan in het verleden. Echter, bij veel van de oudere kleine bars en restaurants ontbreekt nog wel een hellingbaan, ook dit zal in de toekomst moeten veranderen, maar dat gaat langzaam.

Vervoer

Aangepaste taxi's met elektrische rolstoelliften zijn beschikbaar voor transfers van de luchthaven en voor korte trips. U kunt hiervoor terecht op: www.taxisfuerteventura.es of bellen op 0034 – 928 850 216.


Tenerife

De gemeente Arona, in het zuiden van Tenerife, is met betrekking tot aanpassingen voor gehandicapten een stuk verder. Op Tenerife zijn bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijke stranden en de hele zuidkust is door de gemeente in kaart gebracht voor gehandicapten. Bent u afhankelijk van een rolstoel of scootmobiel, overweeg dan een vakantie op Tenerife. Informatie vindt u op deze website over het eiland Tenerife.

Vakantie aanbieders

Fuerteventura - Thomas Cook

 

Gran Canaria vakantie - Sunweb

 

Fuerteventura - Prijsvrij

 

 

 

 

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

 

Vakantie Fuerteventura - Neckermann
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Vakantie Fuerteventura - Prijsvrij
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

Prijsvrij

Vakantie Fuerteventura - TUI Arke
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI Arke

Vakantie Fuerteventura - Sunweb
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb