Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Wandelen Fuerteventura

Wandelen FuerteventuraEr zijn diverse mogelijkheden voor een georganiseerde wandelvakantie en voor wandelexcursies.

 

 

 

Wandelen, wandelvakantie, wandelroutes op Fuerteventura

Het eerste waar mensen aan denken bij Fuerteventura is meestal aan overvolle stranden in bekende badplaatsen aan de kust. Dat is jammer, want er is zo veel meer te bieden voor degenen die bereid zijn om een beetje verder te kijken. Een van de beste manieren om dit te doen is een wandeling. Hierdoor krijgt u waarschijnlijk een heel andere kijk op het eiland. Wij hebben een paar wandelroutes voor u op een rijtje gezet. Goede wandeluitrusting is een must.

Wandelroute Costa Calma

Aan de rand van het afgelegen plaatsje La Pared begint uw wandeling. Bijna 700m hoge bergen domineren het oostelijk landschap van dit oord. In westelijke richting ligt Istmo de la Pared, gevormd door met zand bedekte heuvels en vlaktes. Dit vormt de brug naar het schiereiland Jandia. Op goed begaanbare wegen wandelt u door kloven en vervolgens daalt u af naar de kust. U ziet prachtige steenformaties die door de branding in de loop van duizenden jaren in kleur en vorm gemodelleerd werden. Zandige paden voeren u terug in de bewoonde wereld aan Costa Calma.
Totale lengte van de route is ongeveer 11 km. De wandeltijd ligt tussen de 3 - 4 uur.

Wandelroute Cofete

Daar waar de weg naar Punta de Jandia, de zuid-westhoek van Fuerteventura, de monding van de Barranco de Gran Valle kruist, is het vertrekpunt van deze wandeling. Door dit brede dal ,ingesloten door hoge heuvels, brengt de wandelroute u vervolgens naar Degollada de Cofete. Deze bergpas is het hoogste punt van de vroegere verbindingsweg over het schiereiland en biedt een prachtig uitzicht op de steile rotsen van het Jandia-gebergte. Diep onder u, in het noorden, strekt zich het kilometerlange zandstrand Playa de Cofete uit.
Totale lengte van de route is ongeveer 7 km. De wandeltijd is ongeveer 3 uur.

Wandelroute Betancuria

Vega de Rio Palmas is het vertrekpunt van deze wandeling. Een bijna afgetakelde weg voert u naar de kam van de Gran Montana (708m). Het fantastische uitzicht omvat zowel het gehele centrale gebergte als het basaltmassief van de oostkust. Bij helder weer kunt u zelfs het Jandia-gebergte in het zuiden van het eiland zien. Over de doorgaans groene bergkam wandelt u op en af richting het noorden. Ter hoogte van Antigua verlaat u dit panorama en daalt u af langs een oude pelgrimsweg. Betancuria, de oude hoofdstad van het eiland, neemt u mee in het verleden. Het is een waardige afsluiting van deze wandeling.
Totale lengte van de route is ongeveer 10 km. De wandeltijd ligt tussen de 3 - 4 uur.

Wandelroute Lajares

Corralejo is het uitgangspunt van de wandeling. U volgt een veldweg in een indrukwekkend lavalandschap. De verschillende vormen van de gestolde lava in hun in vele rood- en bruintinten bieden een merkwaardige schoonheid. Een voetpad brengt u naar de vulkaan Bayuyo (269m). Vanaf de top kijkt u uit over Coralejo en de beroemde zandduinen tot het buureiland Lanzarote. Hierna daalt u af via een ander pad dat u naar Lajares leidt.
Totale lengte van de route is ongeveer 9 km. De wandeltijd ligt tussen de 3 - 4 uur.

 

 

Wandelroute Los Molinos

Een kleine bergpas in de omgeving Llanos de la Conception is het begin van deze wandeling. U volgt een licht stijgende weg over de top van de Morro del Sol (358m) Op de top openbaart zich een zeldzame wereld. Een eigenaardig stenig heuvellandschap met naakte geelbruine bergtoppen waar enkel de rondtrekkende geiten enige vorm van leven tonen. De wandeling gaat verder over langgerekte heuvelruggen en door vredige dalen naar de berg Salinas (332m). Vervolgens verlaat u deze top en begint de afdaling naar de kust. De baai van Los Molinos is het eindpunt van deze tocht.
Totale lengte van de route is ongeveer 10 km. De wandeltijd ligt tussen de 3 - 4 uur.


Trekking op Fuerteventura

Een “stap verder” dan wandelen is trekking. Voor de meer geoefende wandelaar/trekkers is onderstaande website wellicht interessant. Deze sport of bezigheid is de laatste jaren bij veel avonturiers sterk toegenomen.
Meer info: www.fuertescout.de en www.timefornature.de

Vakantie aanbieders

Fuerteventura - Thomas Cook

 

Gran Canaria vakantie - Sunweb

 

Fuerteventura - Prijsvrij

 

 

 

 

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

 

Vakantie Fuerteventura - Neckermann
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Vakantie Fuerteventura - Prijsvrij
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

Prijsvrij

Vakantie Fuerteventura - TUI Arke
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI Arke

Vakantie Fuerteventura - Sunweb
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb