Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Musea Fuerteventura

Musea FuerteventuraFuerteventura heeft een scala aan musea. Wij hebben er een paar highlights voor u uitgehaald.

 

 

 

Klooster San Buenaventura

Dit klooster ligt in Betancuria en dateert uit de vijftiende eeuw. De officiële naam is Ruinas de Convento de San Buenaventura. Het was het eerste klooster op de Canarische Eilanden en is verschillende keren aangevallen door piraten en is zelfs een keer vergroot. Toch verloor in het jaar 1836 het klooster zijn functie.


Museum de Arte Sacro

Dit museum ligt eveneens in Betancuria. In de pastorie van de oude kerk in Betancuria, de Iglesia de Santa Maria, is een kunstverzameling te vinden. Religieuze kunst, beelden en gewaden. Bij een bezoek aan dit museum krijgt u een indruk van de oude religieuze gewoontes van het dorp.


Museum Insular

Ook dit museum is gevestigd in Betancuria. Hier wordt de geschiedenis van Fuerteventura weergegeven door middel van verschillende leerstijlen. Bij de ingang van het museum staat aan weerszijden een kanon die in het jaar 1740 door boeren op Engels piraten zijn buitgemaakt. Dit gebeurde tijdens een opstoot bij de berg Montana de Tamacite, ten zuiden van Tuineje. De boeren wonnen, doordat ze onverwacht aanvielen toen de Engelsen hun wapens aan het laden waren. Door deze gebeurtenis heeft de Montana de Tamacite een belangrijke betekenis gekregen voor de inwoners van het dorpje.


Ecomuseum La Alcogida

Dit ecomuseum staat in het dorpje Tefia, in de gemeente Puerto del Rosario. Dit museum bestaat uit zeven gerestaureerde huisjes waar men een goed beeld krijgt over het leven van vroeger in Fuerteventura. U vindt hier nog oude waterreservoirs, wijnkelders en broodovens. Tevens is er gelegenheid tot het proeven van traditionele gerechten.Centro de Arte Canario Casa Mase

Dit museum is gevestigd in La Oliva en geeft een goed beeld weer van de moderne Canarische kunst. Er hangen allerlei soorten schilderwerken, er is een beeldenhof en er worden verschillende tentoonstellingen gehouden.

Vakantie aanbieders

Fuerteventura - Thomas Cook

 

Gran Canaria vakantie - Sunweb

 

Fuerteventura - Prijsvrij

 

 

 

 

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

 

Vakantie Fuerteventura - Neckermann
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Vakantie Fuerteventura - Prijsvrij
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

Prijsvrij

Vakantie Fuerteventura - TUI Arke
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI Arke

Vakantie Fuerteventura - Sunweb
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb