Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Stranden Fuerteventura

Stranden FuerteventuraStranden op Fuerteventura. Op Fuerteventura vindt een aantal van de meest indrukwekkende stranden van heel van Europa.

 

 

 

De mooiste stranden op Fuerteventura

Fuerteventura is echt het eiland van de mooie stranden. Van wilde stuifduinen tot kleine baaien met lagunes, van stranden met ruige golven tot witte of gouden stranden waar de zee zachtjes tegen aan klotst... u vindt het er allemaal. Wij hebben de bekendste voor u op een rijtje gezet.


Stranden Fuerteventura - CorralejoStrand Corralejo

De goudkleurige stranden van Corralejo, ten noorden van de stad, zijn beroemd om hun duinen. Ze zijn lang en breed en varieren al naar gelang de ligging van de duinen. U heeft er een prachtig uitzicht op het eiland Lanzarote en Los Lobos. Net buiten Corralejo zijn bewaakte stranden met een vlag, hier vindt u restaurants, bars en toiletten. Het is een van de beste plekken om te windsurfen en andere daaraan gerelateerde sporten. Ook vindt u er rust en kunt u gebruik maken van de ligbedden.

De stranden ten zuiden van Corralejo, langs de oostkust bevinden zich in het natuurpark van Corralejo. Van strand naar strand variëren de omstandigheden en u treft er vele watersporters. Naturisten maken gebruik van de meer afgelegen delen van de stranden, een paar honderd meter aan beide zijden van de bestaande hotels. Als het tij laag is vormen zich natuurlijke zwembaden in de zee.


Stranden Fuerteventura - Caleta de FusteStrand Caleta de Fuste

Het kunstmatig aangelegde lange strand van Caleta de Fuste is gemaakt van goudkleurig zand. Het zand is in de loop van de tijd wat compact geworden, maar in tegenstelling tot andere kunstmatige stranden is het strand van Caleta de Fuste nog prima in tact. Een voordeel van dit strand is dat het wordt beschermd voor stromingen en grote golven, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen. In Caleta de Fuste zijn voldoende watersport activiteiten, excursies per boot, snorkelen, duiken etc.


Stranden Fuerteventura - El CotilloStrand El Cotillo

El Cotillo is een kleine stad in het noorden van Fuerteventura, aan de westkust. U vindt er een paar kilometer uitstekend strand. Als u op zoek bent naar blauwe lagunes of gouden stranden met wilde golven voor windsurfen of surfen, dan zijn de verlaten stranden van El Cotillo dé plek om te bezoeken. De kleine baaitjes treft u aan richting de vuurtoren. Voor de wat meer avontuurlijke mensen kunt u de weg verkennen richting Corralejo, die leidt naar een aantal stranden die ideaal zijn om te surfen.Stranden Fuerteventura - Costa Calma

Strand Costa Calma

Het strand van Costa Calma is een grote baai van ongeveer 1,5 km lang. Richting het zuiden is het iets meer dan 20 kilometer wandelen over het strand tot aan Morro Jable. Aan de noordkant wordt het strand afgescheiden door zwarte rotsen, die tot in zee doorlopen. Vlak achter het strand zijn hotels en appartementen complexen die niet worden gescheiden door een straat of boulevard. Het strand van Costa Calma is geschikt voor kinderen, er zijn zelden hoge golven.


Stranden Fuerteventura - Jandia PlayaStrand Jandía - Morro Jable

Het strand van het schiereiland Jandia strekt zich uit van Morro Jable tot Costa Calma, ongeveer 20 kilometer. Men kan in ongeveer 5 tot 6 uur van Morro Jable naar Costa Calma (of vice versa) lopen en met de bus terug. Het strand ter hoogte van de vuurtoren, in het toeristische centrum van Jandia, wordt ook wel 'Playa de Matorral" genoemd en is ideaal voor gezinnen met kinderen. Fijn, licht zand, schoon en zacht glooiende in de zee.

Vakantie aanbieders

Fuerteventura - Thomas Cook

 

Gran Canaria vakantie - Sunweb

 

Fuerteventura - Prijsvrij

 

 

 

 

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

 

Vakantie Fuerteventura - Neckermann
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Vakantie Fuerteventura - Prijsvrij
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

Prijsvrij

Vakantie Fuerteventura - TUI Arke
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI Arke

Vakantie Fuerteventura - Sunweb
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb