Online Reisgidsen

Bekijk ook onze online reisgidsen over de andere Canarische Eilanden...

 

Klimaat Fuerteventura

Fuerteventura klimaatHet klimaat op Fuerteventura is een van de fijnste ter wereld. Het wordt ook wel de EEUWIGE LENTE genoemd.

 

 

 

Het weer op Fuerteventura is in de wintermaanden, oktober, november, december, januari en februari, niet te koud en in de zomermaanden, juli, augustus en september, niet te warm. Een groot pluspunt boven de kusten van het vasteland van Spanje, dat bekend staat om zijn hele hete zomers en waar het in de winter nog wel eens gewoon 5 graden kan zijn.

Koele avonden

Doordat de Canarische eilanden dichter bij de evenaar liggen is het er in de zomer 's avonds vroeger donker dan in Nederland of België, ook wordt het 's morgens later licht. Daarentegen zijn de dagen in de wintermaanden langer dan in Nederland of België. Op de langste dag (half juni) is het ongeveer van 7.00 uur tot 21.30 uur licht. Op de kortste dag (half december) is het ongeveer van 8.00 uur tot 18.00 uur licht. Doordat de avond dus altijd vroeger invalt dan wij gewend zijn, koelt het ook meer af. Houd er bij het inpakken van uw koffer rekening mee dat u wat warms hebt om 's avonds om te slaan.

Regen op Fuerteventura

Regen komt op Fuerteventura wel wat vaker voor dan op andere Canarische Eilanden zoals Gran Canaria of Tenerife, echter u moet het wel heel erg slecht treffen als u een hele week regen heeft. In de zomer is het eiland vrij dor en droog doordat het er weinig regent, maar de laatste paar winters is het landschap helemaal groen gekleurd geweest, door begroeiing van grassen, doordat er toch wat meer regen viel dan gebruikelijk. Dergelijke begroeiing heeft natuurlijk niet echt veel water nodig om te voorschijn te komen en de hoeveelheid regen valt dan ook wel mee, zeker in vergelijking met Nederland of België.

Verkoeling door de wind

Het kan er ook flink waaien. Over het algemeen is dat heel fijn. Een Spanjaard zal dan ook zeggen dat het eiland zijn fijne klimaat te danken heeft aan de wind en niet aan de temperaturen. Het zou er zonder wind al gauw erg warm kunnen zijn. Maar diezelfde wind kan het natuurlijk ook fris doen aanvoelen. Neem dan ook iets mee tegen regen, wind en kou.

 

 

Warme wind op Fuerteventura

Warme wind Fuerteventura - CalimaOp de Canarische Eilanden kan ook een Sirocco / Calima waaien. Een vaak warme wind die het zand vanuit de Sahara woestijn in Marokko naar de eilanden blaast. Vindt een Calima in de winter plaats dan valt het wel mee, maar in de zomer kan het gepaard gaan met een temperatuur van wel 40 graden, een luchtvochtigheid van maar 7% en een harde, warme föhnwind met zand er in. Vaak houdt dit dan een paar dagen aan.

Vochtige passaatwinden op Fuerteventura

De vochtige passaatwinden die voornamelijk uit het noorden komen maken dat het zicht over zee heiig is. Deze wind wordt ook wel Los Alisios genoemd. Soms kan het door het hoge luchtvochtigheidpercentage behoorlijk benauwd aanvoelen, iets wat men er onder normale omstandigheden nooit zal ervaren.

Vakantie aanbieders

Fuerteventura - Thomas Cook

 

Gran Canaria vakantie - Sunweb

 

Fuerteventura - Prijsvrij

 

 

 

 

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

 

Vakantie Fuerteventura - Neckermann
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Vakantie Fuerteventura - Prijsvrij
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

Prijsvrij

Vakantie Fuerteventura - TUI Arke
Fuerteventura vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive

TUI Arke

Vakantie Fuerteventura - Sunweb
Fuerteventura vakantie
Hotel,Aappartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb